22. Korvaushoito

Edellisessä kirjoituksessa mainitsin, että sitruunavissyä kului paljon, kun olin viime vuonna muutaman kuukauden kokonaan ilman alkoholia.

Korvaavien tuotteiden käyttö on SyVä-menetelmässä suositeltavaa.

Kun yrittää vähentää jotain mihin on tottunut, korvaaminen on yleensä aina helpompaa kuin vähentäminen. Ja vähentäminen on helpompaa kuin kokonaan luopuminen.

Jos juo töissä liikaa kahvia, kannattaa kokeilla teen juomista aina välillä. Voi edelleenkin juoda kaksikymmentä kuppia, mutta viisitoista kuppia kahvia ja viisi teetä on parempi kuin kaksikymmentä tuplaespressoa. Useinhan kahvitauossa työpaikalla on kyse nimenomaan enemmän tauon kuin kahvin tarpeesta. Teekuppi antaa ajatuksille yhtä paljon tilaa kuin kahvi.

Seuraavaksi voi sitten kokeilla kymmentä kuppia kahvia, viittä teetä ja viittä lasia vettä. Lopulta kahvista on sen verran vähemmän riippuvainen, että sen määrää pystyy muutenkin kontrolloimaan paremmin ja voi vaikka pitää töissä teeviikkoja.

Vastaavasti, jos on aamiaisella tottunut laittamaan leikkelemakkaraa leivän päälle, ei kannata ensimmäiseksi yrittää laittaa leivän päälle pelkää juustoa tai ylähuulta vaan vaihtaa rasvaisin meetu vaikkapa välillä kalkkunaan. Sitten voi taas palata meetwurstiin, mutta laittaa vain yhden siivun per leipä aiemman kahden sijaan. Ja sitten vain yksi siivu kalkkunaa. Ja niin edelleen (tiedätte jo varmaan, miten metodi toimii).

Kevyttuotteisiin en kuitenkaan usko, en korvaushoitona, enkä muutenkaan. Palaan siihen ensi kerralla.

Matias

Yhteiskunnallisista ilmiöistä, kirjoittamisesta, asioiden kehittämisestä, innovaatioista ja teknisistä apuvälineistä kiinnostunut keski-ikäinen mies, diplomi-insinööri, bisnesmies ja perheenisä, joka vapaa-aikanaan urheilee hyvistä aikomuksista huolimatta edelleen vähemmän kuin suunnittelee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s