14. Projekteista

Pari päivää sitten minulta kysyttiin taas, miten olen onnistunut laihtumaan reilusti kohtuullisen lyhyessä ajassa. Sain jälleen kertoa SyVä-projektistani.

Oliko vaikeaa?, kuului jatkokysymys.

Eipä oikeastaan, söin vain vähemmän, vastasin lyhyesti, mutta kysyjän mentyä jäin miettimään, miksi painon pudottaminen loppujen lopuksi oli minulle niin helppoa.

Mikä tekee projektista helpon? Minkälainen on vaikea projekti?

Olen työelämässä ollut mukana monenlaisissa projekteissa. Olen yrittänyt muuttaa yritysten prosesseja ja toimintatapoja, tuoda insinöörien rakentamiin firmoihin uutta luovaa ajattelua ja luovien ihmisten perustamiin firmoihin bisneslogiikkaa. Projektit ovat monesti olleet isoja ja kestäneet kauan.

Pitää olla budjetti, rahaa ei koskaan ole tarpeeksi. Pitää poistaa osastojen välisiä seiniä, saada mukaan monia ihmisiä eri puolilta firmaa ja motivoida kaikki yhteiseen tekemiseen, ja aina välillä täytyy odottaa, että muut ehtisivät tehdä oman osuutensa. On kielimuureja ja kulttuurieroja. Tavoitteet ovat välillä epäselviä, ja tuloksia on vaikea mitata.

Sellaiset projektit ovat välillä tuntuneet vaikeilta.

Entäs laihtuminen sitten?

Ei tarvita minkäänlaista budjettia (rahaa itse asiassa säästyy). Tavoite on kristallinkirkas. Projektin tulokset riippuvat pelkästään, ainoastaan ja yksinomaan itsestä, ja koska tahansa voi helposti ja täysin yksiselitteisesti mitata, miten projekti etenee.

Jos on tottunut monimutkaisiin yritysmaailman haasteisiin ja globaaleihin projekteihin, laihtuminen on loppujen lopuksi aika yksinkertainen juttu.

Matias

Yhteiskunnallisista ilmiöistä, kirjoittamisesta, asioiden kehittämisestä, innovaatioista ja teknisistä apuvälineistä kiinnostunut keski-ikäinen mies, diplomi-insinööri, bisnesmies ja perheenisä, joka vapaa-aikanaan urheilee hyvistä aikomuksista huolimatta edelleen vähemmän kuin suunnittelee.

2 thoughts on “14. Projekteista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s