25. Karkkipussit

Meillä kaikilla on joitain salaisia herkkuja, mielihaluja, joita on vaikea vastustaa.

En ole koskaan ollut mikään karkkihiiri, eikä tolkuton makeansyöminen ole ollut minulle suoranainen ongelma, mutta sirkusaakkoset ovat jostain syystä mielestäni tosi hyviä. Voin syödä niitä pussillisen pitämättä taukoa. Pidän myös tummasta suklaasta, mutta sen suhteen tilanne on sikäli helpompi, etten koskaan ole kokenut tarvetta syödä levyllistä kerralla.

Karkkipussit (sipsipussit, suklaalevyt – mikä nyt kenellekin on se salainen juttu) ovat vähemmän syömistä harjoittelevan kannalta hyvä testi. Nyt kun olen vuoden treenannut, pystyn jo ottamaan vain palan tummaa suklaata kahvin kanssa, mutta sirkusaakkosia en vieläkään pysty syömään vain muutamaa.

Karkkipussit ovat nykyään ihan tajuttoman isoja. Ns. pienetkin pussit ovat isompia kuin karkkipussit lapsuudessani. Ja isot karkkipussit ovat valtavia.

Tässä kohtaa olen joutunut myöntämään olevani sen verran heikko, että taistelen kiusausta vastaan proaktiivisesti jo ennen karkkipussin ostoa. Ensimmäinen mahdollisuus soveltaa SyVä-menetelmää on jo kaupassa tai bensa-aseman tiskillä. Jätetään koko pussi ostamatta (tai ostetaan pussi ensin vain joka toinen kerta kun tekee mieli). Ja kun tuntuu, että juuri nyt on se poikkeushetki, jolloin karkkipussi on ansaittu, voi syödä vähemmän etsimällä jostain pienemmän pussin.

Itse sovellan menetelmää nykyään niin, etten missään tilanteessa osta karkkia lainkaan ellei pientä pussia löydy. Tavallaan nykypäivän myynninedistäminen on tehnyt tämän helpoksi. Jos pitää kiinni siitä, että vain pieniä pusseja saa ostaa, tulee syötyä vähemmän pelkästään siitä syystä, ettei pieniä karkkipusseja saa oikeastaan mistään.

Hyvä puoli isoissa pusseissa (jos niistä nyt hakemalla hakee jotain myönteistä) on, että annoskoko on nykyään jo niin iso, että kokonaisen pussin yksin syötyään tulee oikeasti paha olo. Seuraavalla kerralla pienemmän pussin osto on merkittävästi helpompaa.

Koska tarkoitus SyVä-menetelmässä on, että herkkuja saa edelleen syödä ja mielihaluja välillä toteuttaa, kaikkein vaikeimmin vastustettavien kiusausten kanssa kannattaa yksinkertaisesti pienentää retkahtamisen mahdollisuutta suomalaisen alkoholipolitiikan hengessä tarjontaa vähentämällä.

SyVä-menetelmä vaatii pienempiä pusseja.

Matias

Yhteiskunnallisista ilmiöistä, kirjoittamisesta, asioiden kehittämisestä, innovaatioista ja teknisistä apuvälineistä kiinnostunut keski-ikäinen mies, diplomi-insinööri, bisnesmies ja perheenisä, joka vapaa-aikanaan urheilee hyvistä aikomuksista huolimatta edelleen vähemmän kuin suunnittelee.

2 thoughts on “25. Karkkipussit

  1. Päivitysilmoitus: 26. Joulu – SyVä-menetelmä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s