44. Juomasäännöt

Vaikka en millään laihdutuskuurilla olekaan, tavoitteena on vielä ennen kesälomia pudottaa painoa pari kiloa. Sen jälkeen ajattelin keskittyä enemmän liikunnan lisäämiseen ja lihaskunnon kehittämiseen.

Nyt on kuitenkin vielä hetken kaikki keinot käytössä, ja olen siksi ollut joululoman rentoilun jälkeen hieman tarkempana sen suhteen mitä syön.

Pari viikkoa sitten lopetin jälleen myös alkoholin käytön. Tai en oikeastaan lopettanut vaan vähensin vielä vähän. Kuten olen aikaisemminkin todennut, en ole absolutismin kannattaja. Jos ei ole suoranaista alkoholiongelmaa, voi juoda vähemmän, mutta silti nauttia elämästä. Pitää vain välttää rutiinijuomista, kyseenalaistaa rituaalit ja keksiä itselleen sopivat juomisen säännöt.

Olenkin lisännyt tämänkertaiseen alkoholitaukoon muutamia poikkeuksia:

1. Hienoilla illallisilla saa maistaa ruokajuomia, kunhan pysyy ajokunnossa.

Tämä poikkeus johtuu siitä, että hyvän aterian kanssa hyvin yhteen sopiva juoma on osa kokonaisuutta, ja viinien sovittaminen yhteen ruoka-ainesten kanssa on aina kiinnostanut minua. Olisi siis harmi, jos näistä makuelämyksistä pitäisi kokonaan luopua (ja miksi pitäisikään?). Mutta pieni maistiainen joka lasista riittää minulle mainiosti.

2. Juon joskus viikonloppuisin ja saunan jälkeen alkoholitonta olutta (suosikeissani on puoli prosenttia alkoholia).

Olut sisältää paljon energiaa. Jos pitää oluesta ja juo vanhasta tottumuksesta eri tilanteissa joka viikko muutamia oluita, tulee huomaamatta juoneeksi aika paljon kaloreita, jotka tulevat yleensä muun syömisen päälle. Siksi jätin reippaamman laihtumisen kaudella vuosi sitten oluenkin kokonaan ruokavaliosta pois. Nyt hieman hitaampikin painon pudottaminen riittää ja olen sallinut itselleni alkoholittoman oluen silloin tällöin. Uusissa alkoholittomissa vaihtoehdoissa on yllättävän paljon makua. Ja tietenkin huomattavasti vähemmän energiaa kuin tavallisessa oluessa.

3. Samppanjaa ja laadukkaita kuohuviinejä saa juoda rajoituksetta.

Tämä poikkeus on itse asiassa varsin hyvä esimerkki kuvaamaan SyVä-ideologiaani. Kuohuviinejä juodaan yleensä kun on syytä juhlaan. Iloa ja kuplia! Jos jostain asiasta tulee hyvä mieli, siitä ei kannata luopua minkään laihdutuskuurin nimissä. Sen lisäksi, että yletöntä kärsimystä tuottavat laihdutusmetodit on tuomittu epäonnistumaan, juhlaa ja iloisia hetkiä ei yleensä muutenkaan ole liikaa. Samppanja tuo iloa arjen keskelle. Sellaisesta ei kannata luopua.

Huonolaatuisesta alkoholista sen sijaan tulee yleensä paha mieli. Sellaiset kalorit voi hyvin jättää väliin. Elämänlaatu paranee ja ylimääräinen energia jää samalla pois!

Elämänlaadusta puheen ollen: Olin jo ehtinyt unohtaa, kuinka siistiä on kun ei tule krapulaa. Juhlien jälkeen lähteä voi vaikka heti aamulla lähteä urheilemaan.

Matias

Yhteiskunnallisista ilmiöistä, kirjoittamisesta, asioiden kehittämisestä, innovaatioista ja teknisistä apuvälineistä kiinnostunut keski-ikäinen mies, diplomi-insinööri, bisnesmies ja perheenisä, joka vapaa-aikanaan urheilee hyvistä aikomuksista huolimatta edelleen vähemmän kuin suunnittelee.

One thought on “44. Juomasäännöt

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s