Kauden 1 epilogi: SyVä-kirja nyt saatavilla!

Laihdutuskuureja ja muoti-ilmiöitä tulee ja menee, mutta yksi fakta on ja pysyy: jos ihminen laittaa kehoonsa vähemmän energiaa kuin mitä kuluttaa, paino alkaa vääjämättä pudota.

Jossei sitä usko, voi mainosti jättää tämän kirjan lukematta ja siirtyä vapaasti valitsemaansa ruokavalioon tai ihmedieettiin. Ketogeeninen ruokafysiologia ja suoliston bakteeriflooran säätely ovat kuulemma juuri nyt oikeita tapoja hallita painoa.

Painan nyt kaksikymmentä kiloa vähemmän kuin runsas puolitoista vuotta sitten, kun aloitin uuden SyVä-elämäntapani harjoittelun. Olen siirtynyt laihtumisesta seuraavaan vaiheeseen, jossa etsin uutta kevyempää tasapainoa ja sopivaa määrää syömistä, jolla pysyn suurin piirtein nykyisessä painossani.

On tietysti mahtavaa, että painan nykyään vähemmän, ja myönnän, että joka kerta kun joku huomaa, että olen laihtunut, se tuntuu hyvältä. Jokainen uusi reikä vyöhön matkan varrella ja jokainen liian isona pois lahjoitettu vaate on ollut mainio juttu ja palkinto itsessään.

Olennaisempaa kuin saamani palaute tai tarkka paino on silti se, että voin paremmin.

Usein kun aloittaa vähemmän syömisen, tavoitteena on pudottaa painoa. Niin oli itsellänikin. Lopullisena tavoitteena pitäisi kuitenkin olla uuden balanssin löytäminen ja hyvinvoinnin lisääntyminen. Uusi elämäntapa.

Suosittelen kaikille, että unohdatte nopeaa laihtumista lupaavat kuurit ja opettelette tunnistamaan tilanteet, joissa syötte liikaa ja työnnätte huomaamattanne sisäänne tarpeettomia kaloreita. Sellaisia tilanteita on yllättävän paljon. Kun niitä oppii varomaan, kohtaamaan ja hallitsemaan, paino alkaa väkisinkin pudota – ja myös pysyy kurissa. Muita olennaisia perusasioita SyVä-menetelmässä ovat nälän tunnistaminen ja hallinta, sekä ruoan energiatiheys. Niihin kannattaa keskittyä.

Enimmäkseen kannattaa syödä, kun on nälkä. Tärkeää on, ettei syö liikaa ja lopettaa viimeistään, kun on kylläinen, mielellään jo vähän ennen. Se pitää tehdä omaa kehoa kuunnellen ja omia tottumuksia kunnioittaen. Jos ei yleensä syö aamulla, ei pidä ruveta syömään kunnon aamiaista vain siksi, että joku muu sanoo sen olevan hyväksi.

Muistakaa kuitenkin, että SyVä-menetelmä on salliva elämäntapa.

Kaikkea saa syödä, kunhan syö vähemmän.

Jos jaksaa määrätietoisesti syödä vähemmän, ruokavalio muuttuu samalla pikkuhiljaa ikään kuin itsestään. Lihan syönti vähenee. Raskaat ateriat vähenevät. Makeisten syöminen vähenee. Vastaavasti kasviksia ja hedelmiä tulee syötyä enemmän, vaikkei siitä mitään erityistä päätöstä teekään.

Vähemmän syövä syö terveellisemmin ja voi paremmin.

Se on SyVä-menetelmän lopullinen päämäärä.

Nämä kirjoitukset loppuvat tällä erää tähän. Tätä blogia on ollut hauska kirjoittaa, mutta nyt on aika tehdä välillä muuta. Saamani palautteen perusteella blogista on ilmeisesti ollut iloa muutamille muillekin. On ollut ilo kuulla jokaisesta lukijasta, jota kirjoitukseni ovat motivoineet syömään vähemmän ja voimaan paremmin. Tsemppiä!

Mutta ei hätää! Tosifaneille vierotusoireita helpottamaan olen koonnut kirjoituksista kirjan. Sen voi nyt tilata kirjakaupasta. Pokkari löytyy Amazonin kirjakaupasta esim. Saksasta tai Amerikasta. Tarjolla on myös Kindle-versio.

Laihduttamisesta kertova kirja ei kenties ole paras mahdollinen lahjaidea, mutta kun katselen ympärilleni, omassa ystäväpiirissänikin on paljon ylipainoisia ihmisiä, jotka eivät voi hyvin. Siinä mielessä kohderyhmää kirjalle kyllä riittää. Ostakaa ja ladatkaa siis, jos haluatte levittää ilosanomaa.

Palaan asiaan, jos keksin aiheesta vielä lisää kerrottavaa. Kentien vaikka lihasmassan kasvattamisesta enemmän syömällä…

Kiitos ruoasta. Kiitos mielenkiinnosta.

Syökää vähemmän.

Matias

Yhteiskunnallisista ilmiöistä, kirjoittamisesta, asioiden kehittämisestä, innovaatioista ja teknisistä apuvälineistä kiinnostunut keski-ikäinen mies, diplomi-insinööri, bisnesmies ja perheenisä, joka vapaa-aikanaan urheilee hyvistä aikomuksista huolimatta edelleen vähemmän kuin suunnittelee.

One thought on “Kauden 1 epilogi: SyVä-kirja nyt saatavilla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s