Kausi 2, intro: M50

Kun lopetin SyVä-blogin kirjoittamisen viime vuonna, lupasin, että palaan asiaan, jos keksin tarinalle jatkoa. Nyt SyVä-menetelmä palaa tauolta (rumpujen pärinää).

Kaudella 2 aiheena on liikunta ja se, miten elämä muuttuu, kun keski-ikäinen mies ryhtyy määrätietoisesti treenaamaan. Kirjoitan näissä jatko-osissa siksi ehkä enemmän urheilusta kuin syömisestä. Juoksemisesta, pyöräilystä – ja nyt uusimpana uimisesta.

Treenaamisesta on kuitenkin vaikea raportoida ilman, että kertoo myös ravinnosta. Ruokavalioaiheisia postauksia on siis myös edelleen tulossa.

SyVä-kaudella 2 syödään enemmän. Mietitään mistä saa tarpeeksi proteiinia ja sopivasti hiilareita. Selvitetään, miten voi samanaikaisesti syödä ekologisesti ja saada tarpeeksi energiaa, jotta kunto paranee ja lihakset kasvavat. Puhutaan urheilujuomista. Ja geeleistä!

Paljon on luvassa myös juttua urheiluvälineistä (niitähän riittää).

Ai että mikä M50? 

Olen viimeisen vuoden aikana käynyt ensimmäisen kerran sitten lapsuuden partiokilpailujen urheilukisoissa. Yhden kerran juoksemassa puolimaratonin, kaksi kertaa kuntosarjan triathlon-kisoissa mikkihiirimatkoilla.

Täytän ensi vuonna 50. Ajatukseni on, että olen kilpailukykyisessä triathlon-kondiksessa triathlon-kisoissa ensi kesänä, kun olen siirtynyt sarjaan Miehet 50.

SyVä-blogi onkin nyt siis triathlon-blogi, jossa saatte seurata keski-ikäisen miehen valmistautumista ensi kauden kisoihin.

Näkökulma on sama kuin ennenkin: insinöörin havaintopäiväkirja. En edelleenkään ole ravitsemusterapeutti eikä minulla ole minkäänlaista koulutusta urheiluvalmennukseen. Kerron tässä blogissa omia kokemuksiani siitä, miten käy, kun aloittaa urheilemisen tosissaan pitkän tauon jälkeen. Mitä aloittelija ihmettelee, mitkä niksit auttoivat eteenpäin. Kerron myös mihin triathlon-välineisiin käytin ensimmäiset miljoona euroa ja mikä kaikki ei mennyt suunnitelmien mukaan.

Projekti alkaa nyt. Tervetuloa katsomoon.

Matias

Yhteiskunnallisista ilmiöistä, kirjoittamisesta, asioiden kehittämisestä, innovaatioista ja teknisistä apuvälineistä kiinnostunut keski-ikäinen mies, diplomi-insinööri, bisnesmies ja perheenisä, joka vapaa-aikanaan urheilee hyvistä aikomuksista huolimatta edelleen vähemmän kuin suunnittelee.

2 thoughts on “Kausi 2, intro: M50

  1. Päivitysilmoitus: 94. Tavoite 3 – M50
  2. Päivitysilmoitus: 101. Normaali – M50

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s