78. Karanteeni

Tulimme runsas viikko sitten ulkomailta Suomeen ja olemme nyt siis harjoitelleet uutta arkea, jossa kaikki tapahtuu kotona.

Työ- ja koulupäivät alkavat jo jotenkin sujua, kun olemme siirrelleet huonekaluja ja rakentaneet kaikille oman etätyöniksinurkan, jossa saa rauhassa pitää omaa linjaa auki. 

Treeniohjelma meni tietysti myös uusiksi.

Juosta saa toistaiseksi, kunhan pysyy Uudenmaan rajojen sisäpuolella, joten lyhyitä lenkkejä olen pysynyt vetämään suurin piirtein suunnitelmien mukaan, vaikken ymmärräkään, miten superihmiset muualla muka ehtivät kotikoulun, töiden ja kuntoilun ohella leipoa, askarrella, siivota varastot, tehdä itse käsidesiä, soittaa nettiorkestereissa ja perustaa maailmanpelastus-start-uppeja.

Kevään merkkinä olen puhdetöinä valmistellut fillareita käyttökuntoon. En ole talvella pyöräillyt ja lisäksi olemme syksyn jälkeen muuttaneet evakkoon putkiremonttia pakoon, joten sain aloittaa miettimällä, mistä varastosta mikäkin pyörä löytyy. Lisäksi olen saanut kaivaa pyörän osia ja varusteita esiin sieltä sun täältä.  Kunnollista pumppua en ole löytänyt vieläkään.

Cyclocross olisi nyt valmiina työmatkoja varten. Jos vain saisi käydä työpaikalla… Hyötyliikunnan sijaan pitänee tehdä epäsosiaalisia pyöräretkiä.

Alkavalla viikolla olisi tarkoitus myös saada kisapyörä (happy birthday to me – siitä lisää myöhemmin…) askarreltua valmiiksi ja sovitettua trainerin päälle sisätreenejä varten. 

Lihaskuntoa voi tietenkin treenata kotonakin, vaikkei meillä mitään kuntosalia tai sen ihmeellisempiä kuntoiluvälineitä olekaan. Pitää vain olla vähän luova harjoitusten kanssa ja käyttää omaa kroppaa välineenä. Ja venytellähän pitäisi joka tapauksessa paljon enemmän (aina!). Sitä mahtuu tekemään vähän ahtaammassakin kodissa.

Tilanne harjoittelun suhteen on siis periaatteessa ihan okei, vaikka suunnitelmia onkin joutunut muuttamaan.

Uiminen on kuitenkin ongelma. Pääsimme hyvään vauhtiin uintitreenien kanssa kun matkoilla Jenkeissä oli hyvä halli ihan asunnon vieressä, mutta nyt on sitten kaikki altaat kiinni. Ja vesi mökillä oli noin 0-asteista (vaikken mikään vilukissa olekaan, se on kyllä liian kylmää mihinkään oikeaan uimiseen). Eteläänkään ei pääse.

Löysin juutuubista 10 vinkkiä uintiharjoitteluun ilman allasta. Onko muita hyviä ideoita?

Miten harjoitellaan uimista, jos ei voi uida?

Matias

Yhteiskunnallisista ilmiöistä, kirjoittamisesta, asioiden kehittämisestä, innovaatioista ja teknisistä apuvälineistä kiinnostunut keski-ikäinen mies, diplomi-insinööri, bisnesmies ja perheenisä, joka vapaa-aikanaan urheilee hyvistä aikomuksista huolimatta edelleen vähemmän kuin suunnittelee.

One thought on “78. Karanteeni

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s