17. Tuoremehu

Palataan hetkeksi asioihin, joilla pystyy helposti vähentämään kehoon sisään menevää energiamäärää.

Tuoremehu. Moni mieltää mehut terveellisiksi, koska niissä on hedelmää ja marjoja, ja hedelmät ja marjat ovat terveellisiä. Niin ovatkin, mutta tuoremehuissa on järjetön määrä sokeria.

Tuoremehuissa (ja muissa sokeripitoisissa nesteissä tietenkin myös) on se salakavala puoli, että nesteet holahtavat läpi vatsan nopeasti eivätkä tee kylläiseksi, joten jäljelle jää vain turha energia, ilman että sitä oikeastaan edes tajuaa. Mehujen sisältämä sokeri on lisäksi tietysti myös huono juttu hampaille eikä sokerissa muutenkaan ole ravintona juuri kehumista.

Jos on tottunut juomaan tuoremehuja, se kannattaa lopettaa heti. Hedelmät kannattaa syödä kiinteässä muodossa. Tai myönteisemmin: tuoremehujen juomisen vähentäminen on yksi helpoimmista tavoista syödä vähemmän.

Ihan kokonaan tuoremehustakaan ei tarvitse luopua. Lasi tuoreista hedelmistä juuri puristettua mehua voi joskus olla mahtavaa luksusta. Jos siitä tulee onnelliseksi, mehun juomista voi hyvin jatkaa. Pitää vain juoda vähemmän ja muistaa, että koska tuoremehussa on paljon energiaa, muuta kaloripitoista kannattaa mehupäivinä vastaavasti syödä vähemmän.

Meillä on perheessä siirrytty tapaan, jossa mehua juodaan vain viikonloppuisin. Silloin siitä tulee odotettu herkkuhetki.

Matias

Yhteiskunnallisista ilmiöistä, kirjoittamisesta, asioiden kehittämisestä, innovaatioista ja teknisistä apuvälineistä kiinnostunut keski-ikäinen mies, diplomi-insinööri, bisnesmies ja perheenisä, joka vapaa-aikanaan urheilee hyvistä aikomuksista huolimatta edelleen vähemmän kuin suunnittelee.

4 thoughts on “17. Tuoremehu

  1. Päivitysilmoitus: 75. Kasvisruoka – M50

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s